Service

Dienst na verkoop & algemene service Hörmann producten

Loppem

Torhoutsesteenweg 44a
8210 LOPPEM (BE)

+32 (0) 50 82 23 97Oostende

Voorhavenlaan 12
8400 OOSTENDE (BE)

+32 (0) 59 31 25 71

info@vemado.be

BTW BE0413.255.929

Service

Nood aan een dringende interventie? Of is het tijd voor een periodiek onderhoud?

 • Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak, telefonisch of via het contactormulier.

Ben je zelf handig? Bekijk hier onze FAQ

HELP! Mijn veer is gebroken en de poort gaat niet meer dicht!

Een torsieveer heeft als hoofdfunctie het beveiligen van de garagepoort tegen vallen. Bij eventuele veerbreuk kan de sectionaalpoort niet meer gesloten worden. De veerbreukbeveiliging kan echter worden overbrugd zodat de poort toch gesloten kan worden. Merk op dat deze handeling best wordt uitgevoerd met 2 of meer personen.

 • Bij een geautomatiseerde poort, ontkoppel eerst de motor van de garagepoort door aan het koordje te trekken (indien u geen klik hoort, trek harder)
 • Breng de poort in openstaande positie. Het klik-geluid dat wordt waargenomen tijdens het openen komt door het veiligheidssysteem.
 • Vermijd het terugvallen van de poort met behulp van een spanvijs, of eventueel kan de tweede persoon ook de poort tegenhouden.
 • Verwijder de veiligheidspin met een ring-/steeksleutel van 10mm. Duw het ijzeren lipje naar buiten en bevestig de veiligheidspin. Het veiligheidssysteem is UITGESCHAKELD.
 • Breng de poort langzaam naar gesloten positie, wees voorzichtig. Door het gewicht van de poort wordt aangeraden deze stap met minimum twee personen uit te voeren.

Extra handzender?

Het programmeren van een nieuwe zender kan je perfect zelf, maar we helpen je graag (en gratis!) in één van onze toonzalen.

Spring binnen met een werkende afstandsbediening en wij maken dan hier een nieuwe handzender aan voor je.

Alle frequenties en type handzenders hebben een andere programmatie, maar voor de handige Harry’s onder ons kan je hieronder alvast een filmpje terugvinden voor het kopiëren van een Bisecur handzender.

Stroomonderbreking? Zo kan ik de poort openen en sluiten.

Bij een elektriciteitsstoring of stroompanne kan je de volgende stappen ondernemen om de poort manueel te gebruiken:

 • Trek aan het koordje tot je een klikgeluid hoort.
 • Op dit moment is de garagepoort ontkoppeld van de motorrail en kan je de poort gewoon openen en sluiten.
 • Om de poort te vergrendelen druk je op de groene knop waar het koordje aanhangt zodat de poort opnieuw wordt ingekoppeld. Sluit nu de poort en je zal zien dat je op dit moment de poort niet meer kan omhoog duwen. Hierdoor kan je veilig vertrekken zonder zich zorgen te maken over een eventuele inbraak.
 • Nadat de elektriciteit terug wordt ingeschakeld, probeert u de poort opnieuw te openen met de handzender.
 • Uw poort werkt terug naar behoren.

Ik ben zelfstandig vakman, kan ik bij jullie terecht als groothandel?

Uiteraard! Spring gerust binnen in één van onze toonzalen zodat we alles samen kunnen overlopen!

Moet de poort regelmatig onderhoud krijgen?

Dat valt best wel mee hoor! Eigenlijk is het proper houden van de poort het belangrijkste, dit om de laklaag op de poort te sparen.

Om de levensduur van uw garagepoort te verlengen is het belangrijk deze ook om de zoveel tijd eens te smeren en bij te spannen. Bepaalde handelingen als het smeren van de wielen, looprails en scharnieren kunnen worden uitgevoerd door ons, maar dat kan je ook perfect zelf doen.

 • LET OP: Torsieveren, beugels en andere delen die bevestigd zijn aan de veren of kabels staan onder zeer hoge spanning. Als hiermee niet op de juiste wijze wordt omgegaan kunnen letsels of schade ontstaan. Bij twijfel mag je ons steeds contacteren voor hulp en advies.

Indien gewenst kunnen we jaarlijks een veiligheidscontrole uitvoeren om de goede & veilige werking van de poort te kunnen verlengen.